Facebook

 

XV. kerület

Északon Fót, északkeleten Csömör, délkeleten Budapest XVI. kerülete, délnyugaton Budapest XIV. kerülete, nyugaton Budapest IV. kerülete határolja.

A kerület a főváros északkeleti városkapuja. Az M3-as autópálya bevezető szakasza, a közeljövőben megépülő M0-ás észak-északkeleti vonala, a 2-es főút városi becsatlakozása vonzóvá tette a kerületet a kereskedelmi nagyberuházások számára. Megépült a Pólus Center (akkor Közép-Kelet-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja) a Metro, Praktiker, Guliver és számos autót forgalmazó cég (Opel, Skoda, Mazda, Fiat), majd 2003-ban átadták az Ázsia Központ két fő épületét. Így az idetelepült áruházak, üzletek a "kereskedelem kerületévé" változtatták a főváros XV. kerületét.

Kerület területe: 26,95 km2

Belterületi közút: 137 km, ebből burkolt: 119 km. Az elmúlt négy évben összesen 12 km új közút épült.

Csatornahálózat hossza: 139 km, ebből 2000-óta épült 13 km.

Lakosság száma 2010-ben: 79792 fő

Támogatás

Ha támogatni szeretné munkánkat kérjük vegye fel a kapcsolatot a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetőjével a Kapcsolat menüponton keresztül!

Kapcsolat

Ügyeleti telefonszámunk:

06-20-331-8001

Ha szemetelést, természetkárosítást lát, kérjük hívja azonnal ügyeleti számunkat! Ha teheti jegyezze meg a pontos helyszínt és ha van, a gépjármű forgalmi rendszámát. Köszönjük!

1165 Budapest
Sarjú út 5.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">rEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mezoor.hu
Telefon: +36-1-608-2820

Képgalériánkból

Hírek

Rólunk

Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli.

Scroll to top